جواب: بله ، طبق تحقیقات ، اشعه ایکس احتمال بروز سرطان را افزایش میدهد. البته در محدوده ای که ما انجام می دهیم احتمال خطر بالا نیست ولی جهت احتیاط طبق قانون (ALARA) بایستی تا حد امکان کمتر در معرض اشعه قرار بگیریم. به همین دلیل انجام رادیوگرافی باید طبق صلاح دید پزشک و همراه با نسخه انجام پذیرد.
جواب: در موارد بسیار ضروری و با دستور پزشک و آگاهی پزشک و رعایت احتیاط های حفاظتی می توان انجام داد.
جواب: تقریبا بلافاصله بعد از انجام رادیوگرافی تابش اشعه قطع می شود و در محیط از بین میرود و نگرانی خاصی بابت این موضوع وجود ندارد.
جواب: در صورتی که بیمار احتیاج مراقبت نداشته باشد همراه بیمار در هنگام انجام رادیوگرافی باید اتاق را ترک کند ولی در مواقع ضروری میتواند با پوشیدن لباس های حفاظتی در اتاق همراه بیمار حضور داشته باشد.
جواب: بر اساس تحقیقات در تمامی مراکز علمی دنیا در محدوده تشخیصی آسیب خاصی تا الان گزارش نشده است ، ولی توصیه میشود که از انجام آن در موارد غیر ضروری خودداری شود.
جواب: بیمارانی که دستگا های حیاتی الکترونیکی مثل پیس میکرقلب (Cardiacpacemaker) دارند به دلیل قرار گرفتن در میدان مغناطیسی در اتاق ام آر آی دچار اختلال در کار کرد می گردد که باید حتما با پزشک قلب مشاوره گردد و نیز افرادی که دارای حلزون کاشتی گوش و یا هرگونه پروتز و یا ترکش و… غیر سازگار با ام ار ای می باشند , حتما باید به پزشک درخواست دهنده و نیز کارشناس مربوطه در بخش ام ار ای اطلاع دهند تا در معرض خطر قرار نگیرند .
جواب: بطور کلی توصیه شده تا حد امکان 3ماه اولیه حاملگی MRI انجام نشود و در ماه های بعد با نظر پزشک انجام شود.
نحوه ی انجام MRI رنگی مشابه انجام ام آر آی های معمولی انجام می شود با این تفاوت که داروی حاوی گادولونیم به بیمار تزریق و سپس ام آر آی انجام میشود که در برخی موارد به تشخیص بیشتر کمک میکند.
در ام آر آی های عمومی اغلب آمادگی خاصی نیا ز نیست ولی در ام آر آی های تخصصی و رنگی آمادگی های شامل ناشتا بودن ، قطع کردن بعضی داروها و … وجود دارد که به صورت کتبی و شفاهی از طریق پرسنل پذیرش یا پرستار ام آر آی به بیمار یا همراه بیمار ارائه میشود.
قرار گرفتن در معرض تشعشعات اشعه Xممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. اما این خطر احتمالی را باید در برابر مزایای استفاده از آن به منظور تشخیص یا درمان بیماری ها بررسی کرد.
در صورت قرار گیری جنین در معرض اشعه ، جنین دچار عارضه میشود و اهمیت این موضوع در سه ماهه اول بارداری بیشتر است. در موارد اضطراری تصمیم گیری در مورد انجام سی تی اسکن بر عهده ی پزشک معالج می باشد.
نحوه ی انجامسی تی اسکنرنگی مشابه انجام سی تی اسکن های معمولی است با این تفاوت که داروی حاوی ید به بیمار تزریق و سپس سی تی اسکن در فواصل زمانی مختلف انجام می شود که به تشخیص بیشتر کمک میکند.به طور مثال پس از تزریق داروی کنتراست ، اندام های داخلی بدن مثل کبد و پانکراس و کلیه ها به خوبی قابل بررسی می باشد .
به طور کلی آنژیوگرافی آزمون مداخله ای می باشد و در تمامی آزمون های مداخله ای امکان خطر برای بیمار وجود دارد .
در امور درمانی و در مقایسه با اعمال جراحی معمولا با توجه به اینکه در آنژیوگرافی از طریق رگ کتتر و یا دیگر وسایل ظریفی پزشکی وارد بدن می شود می توان گغت عوارض جانبی کمتری دارد در صورت مساعد بودن وضعیت بیمار پس ازمدت زمان کوتاهی بیمار ترخیص می گردد . به همین دلیل آنژیوگرافی در تشخیص و درمان بیماران می تواند به بیمار کمک کننده باشد .
با توجه به خطرات اشعه ایکس بر روی جنین تصمیم گیری در موارد اضطراری بر عهده پزشک معالج می باشد .
با توجه به تکنیک های موجود در انجام امور تشخیصی , بیمار می تواند بعد از حدود شش ساعت با نظر پزشک ترخیص گردد ولی بسته به شرایط بیمار و نوع کار انجام شده , در صورتی که احتیاج به مراقبت داشته باشد معمولا 24 ساعت در بیمارستان تحت نظر قرار می گیرد .
در بخش های CT-Scan و سونوگرافی در صورتی که مورد اورژانسی باشد به صورت شبانه روزی انجام می شود.
بخش CT-Scan از 7:30 تا 19:30 و بخش سونوگرافی برای بیماران غیر از بستری بسته به حضور پزشک نیازمند نوبت قبلی است.
بله
با توجه به وجود و یا عدم وجود بیماران بستری و اورژانس امکان جابجایی می باشد.
خیر، نوبت ها به صورت حضوری می باشد.
برای سونوگرافی محدودیت وزنی وجود ندارد اما در CT-Scan فقط برای بیماران تا وزن 120 کیلوگرم قابل انجام است.
برای سونوگرافی ç 6 ساعت قبل از انجام سونوگرافی باید ناشتا بود اما در این حین باید آب فراوان مصرف شود.
برای CT-Scan ç اگر با تزریق باشد باید از 6 ساعت قبل بیمار ناشتا باشد و حتما باید جواب آزمایشات Cr و BUN همراه بیمار باشد. بعضی مواقع نیاز به داشتن جواب سونوگرافی بیمار نیز می باشد. اما اگر بدون تزریق باشد نیاز به آمادگی خاصی نمی باشد.
فقط برای بیماران زیر 110 کیلوگرم انجام می شود.
یک روز قبل یا یک شیفت قبل با بیمار تماس گرفته می شود در صورت عدم آمادگی بیمار، نوبت عوض می شود.
روز های غیر تعطیل از 7:30 الی 19:30 و روز های تعطیل از 7:30 الی 13:30. نوبت دهی تلفنی در این بخش امکان پذیر نیست.
در صورتی که با تزریق باشد نیاز هست که بیمار ناشتا باشد و دارو های مورد نیاز را تهیه کند و آزمایشات را به همراه داشته باشد. برخی درخواست های MRI نیاز به آمادگی ویژه دارند که از طریق پذیرش در زمان نوبت دهی به بیمار اعلام می شود.
به دلیل استفاده از امواج صوتی محققان جهت اسفاده از سونوگرافی در محدوده ی تشخیصی خطر خاصی را گزارش نکرده اند.اگرچه به طور مثال در سونوگرافی سه بعدی جنین به دلیل استفاده زیاد از امواج صوتی توصیه شده در موارد ضروری انجام پذیرد.
جهت انجام سونوگرافی شکم و لگن غذای نفاخ و چرب مصرف نشود در برخی موارد ناشتا بودن ضروری است.و قبل از انجام سونوگرافی لگن معمولا از بیمار خواسته میشود مقدار فراوانی اب بنوشد تا مثانه پر شود.
در صورتی که نیاز به امادگی باشد توسط پرسنل پذیرش بصورت شفاهی و کتبی به شما اطلاع داد ه مشود.